Social

#vechime #carnet de munca # recuperare carnet de munca # pierdere vechime

Nu ti-ai recuperat carnetul de munca? Risti sa iti pierzi vechimea

Multi romani nu si-au recuperat carnetele de munca, existand riscul ca acestia sa isi piarda vechimea, avertizeaza Inspectia Muncii .

Astfel, potrivit reprezentantilor institutiei, aproximativ 30% dintre romani nu si-au ridicat aceste acte.

"Sunt foarte multi care nu au venit sa-si ia carnetele de munca inapoi", a spus inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, Dantes Nicolae Bratu.

Acesta a adaugat ca, din 2012, nu mai este obligatoriu sa detii un carnet de munca , intrucat toate datele au fost trecute intr-o baza de date online .

Seful ITM a prezentat si cele 4 motive pentru care doar 70% dintre romani si-au preluat carnetele de munca: angajatorii ai caror salariati au fost titularii carnetelor de munca nu mai exista ca persoane juridice , iar titularii nu se prezinta pentru ridicarea actelor, exista carnete de munca ce au fost abandonate de titulari, salariatii au plecat la munca peste hotare ori angajatorii nu se prezinta pentru ridicarea documentelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea