Potrivit livescience.com, specialistii au reusit sa izoleze 11 tulpini de bacterii din vin, printre care tulpini de Lactobacillus, Oenococcus si Pediococcus, care sunt implicate in fabricarea vinului. Probioticele sunt importante pentru mentinerea echilibrului florei intestinale, iar unele ar putea avea chiar proprietati anti-cancerigene si de scadere a nivelului de colesterol, sustin cercetatorii spanioli.
Astfel, bacteriile din vin sunt capabile sa supravietuiasca in conditii similare celor din tractul gastrointestinal uman, unele reusind chiar sa elimine unele bacterii daunatoare. O tulpina bacteriana din vin, Pediococcus pentosaceus CIAL-86, s-a dovedit performanta in ceea ce priveste activitatea ei de distrugere a bacteriei E.Coli, care poate provoca infectii periculoase pentru om.
Totusi, consumul moderat de vin, chiar daca are unele beneficii pentru sanatate, nu furnizeaza o cantitate suficienta de bacterii benefice, deoarece multe bacterii sunt eliminate in cursul tratamentelor cu sulfiti, aplicate vinului produs industrial pentru a-l stabiliza.
Sursa foto: blog.uvinum.com