Social

#ifa berlin 2022 #noutatile yale # ifa berlin

Noutatile Yale prezentate la IFA Berlin 2022, disponibile si pe plan local

ASSA ABLOY Romania, filiala a grupului suedezo – finlandez cu acelasi nume, dar si unul dintre jucatorii de top ai pietei de solutii de acces, anunta ca o parte dintre noutatile prezentate sub brandul Yale in cadrul IFA Berlin 2022 sunt deja disponibile pe piata din Romania, restul urmand sa fie introduse in gama in functie de cerintele consumatorilor locali. De altfel, interesul romanilor pentru produsele smart destinate sigurantei casei este in crestere, compania estimand ca, anul viitor, cca. 5-8% din business va fi adus de astfel de modele.

 

Yale a fost prezenta in acest an in cadrul IFA Berlin 2022, unul dintre cele mai importante targuri de produse electronice de larg consum si electrocasnice din lume, in perioada 2 - 6 septembrie, fiind unul dintre expozantii de top in cadrul sectiunii Smart Living a evenimentului.

Anul acesta, tema Yale pentru IFA s-a invartit in jurul unei case inteligente, conectate si sigure, concepute pentru cei ocupati, dar care pun mare accent pe siguranta. Aceasta tema a fost prezentata cu ajutorul unui stand impresionant, o reconstructie a unei case inteligente, usor de explorat.

In calitate de brand  care a sarbatorit anul acesta 182 de ani de existenta si experienta in domeniul securitatii, interoperabilitatea este pe primul plan. Aceasta a fost o tema recurenta la IFA, deoarece Yale a anuntat noile produse, parteneriate si servicii care vor oferi consumatorilor o experienta mai simpla si mai conectata. 

“Seiful inteligent se afla deja disponibil si pe piata din Romania, cu un pret de cca. 1.150 lei, in timp ce noua gama CCTV va intra in portofoliu in luna noiembrie, iar incuietoarea inteligenta de dulap  in cea mai scurta perioada, fiind deja accesibila pentru pre-comanda”, a declarat Florin Tihulca, Managing Director ASSA ABLOY Opening Solutions Romania

Potrivit afirmatiilor sale, seiful inteligent este un produs ce a fost asteptat de clientii locali, cererea imediat dupa lansare depasind asteptarile. Principalele caracteristici ale seif-ului smart Yale sunt blocarea si deblocarea acestuia sau partajarea cu alte persoane, de oriunde, prin aplicatia Yale Access pentru smartphone, sau chiar folosindu-se Apple Watch, tastatura sau cheia fizica obisnuita. In plus, gadget-ul lansat de Yale la IFA Berlin 2022 dispune de un sistem de monitorizare a activitatii, fiind emise alerte atunci cand seiful este descuiat.

In plus, acesta vine cu un nivel inalt de securitate datorat usii taiate cu laserul ce previne deschiderea seifului folosind diverse unelte. Seiful inteligen Yale are o capacitate de 20,5 L si o greutate de 12 Kg, fiind pretabil atat pentru companii, cat si pentru uz casnic.

Cel de-al doilea produs lansat la IFA Berlin 2022 si care urmeaza sa soseasca si pe piata locala, incuietoarea inteligenta pentru dulapuri poate fi montata pe usa unui dulap sau sertar existent, simplu sau dublu, pentru a securiza bunurile de valoare sau obiectele periculoase care nu ar trebui tinute la indemana copiilor. Folosindu-se tot aplicatia Yale Access, pot fi activate notificari ori de cate ori se deschide dulapul sau sertarul, precum si statusul blocarii.

Incuietoarea inteligenta se conecteaza cu Yale Connect Wi-Fi Bridge pentru a permite accesul si controlul de la distanta, precum si functionalitatea asistentului vocal.

De asemenea, are un design mic si discret, astfel incat sa nu poata fi vazuta cand dulapul sau sertarul sunt inchise. Dincolo de acest aspect, instalarea este extrem de facila, iar blocarea si deblocarea, cat si partajarea de chei virtuale poate fi realizata de oriunde gratie aplicatiei Yale Access.

“Pentru noi, securitatea este pe primul plan. Tocmai din acest motiv, contul Yale Access este protejat de autentificarea cu doi factori, ceea ce inseamna ca utilizatorilor li se va cere sa-si verifice identitatea fie cu un e-mail, fie cu un numar de telefon. Pe langa securitatea oferita de Bluetooth, folosim o criptare TLS, denumita in mod obisnuit securitate la nivel de banca. Daca va pierdeti telefonul, puteti dezactiva aplicatia Yale Access si toate cheile virtuale in orice moment”, a mai spus Florin Tihulca.

Conform afirmatiilor lui Florin Tihulca, cca. 5 – 8 % din vanzarile companiei vor fi, anul viitor, aduse doar de produse inteligente, printre care si cele deja lansate la Berlin.

Totusi, IFA 2022 nu a fost doar despre produse noi. Anul acesta, Yale a introdus si upgrade-uri la produsele deja aflate pe piata. Spre exemplu, noile integrari intre alarma inteligenta Yale Sync si incuietoarea inteligenta Linus® vor opri automat alarma odata ce usa este descuiata, eliminand riscul unei alarme false.

In plus, doua noi parteneriate au fost anuntate la evenimentul din acest an. Integrarea Yale cu Somfy, specialistul in echipamente conectate pentru casa, va permite utilizatorilor sa gestioneze blocarea inteligenta si intreaga casa inteligenta de pe un singur dispozitiv.

De asemenea, Yale a colaborat cu DHL eCommerce Solutions Sweden, compania globala de logistica, pentru a lansa noul serviciu revolutionar de livrare a pachetelor la domiciliu, ca parte a Yale InHome. Serviciul va fi disponibil pentru clientii dintr-un numar selectat de orase suedeze in aceasta toamna, cu scopul de a-l extinde pe alte piete in 2023.

Despre ASSA ABLOY

ASSA ABLOY, companie suedezo - finlandeza, este liderul global in solutii de acces, dedicat satisfacerii nevoilor utilizatorilor finali de securitate, siguranta si confort. De la infiintarea sa, in 1994, ASSA ABLOY a crescut dintr-o companie regionala intr-un grup international cu aproximativ 51.000 de angajati, operatiuni in peste 70 de tari si vanzari de aproape 9,4 miliarde de Euro. Pe segmentul de securitate electromecanica, Grupul are o pozitie de lider in domenii precum controlul accesului, tehnologia de identificare, automatizarea intrarilor si securitatea hoteliera.

ASSA ABLOY a intrat pe piata din Romania in 1994, prin preluarea Urbis - marca recunoscuta a produselor de securitate din Romania. Cu o expertiza de peste 45 de ani, ASSA ABLOY Romania activeaza cu succes pe piata sistemelor de inchidere din Romania, oferind produse la standarde de calitate si durabilitate ASSA ABLOY. Forta ASSA ABLOY consta in portofoliul de marci divers, care include unele din cele mai cunoscute si mai de incredere nume din industria sistemelor de inchidere: Yale, ABLOY, effeff, FAB, HID, Mercor, Mul-T-Lock, TESA, dar si altele.

Pe plan local, ASSA ABLOY Romania comercializeaza solutii de acces prin divizia Opening Solutions. Grupul ASSA ABLOY detine, de asemenea, o unitate de productie la Bucuresti - centru de excelenta regional in Europa de Est pentru fabricarea broastelor. Grupul mai este prezent, in Romania, prin inca doua divizii – ASSA ABLOY Entrance Systems si ASSA ABLOY Global Solutions.

FOTO: assaabloy.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea