Social

Noutati la Bookfest 2008

Bucuresti, 29 mai 2008. Bookfest , Salonul Cartii din Bucuresti, cel mai mare si mai cunoscut targ de carte din Romania, va avea loc anul acesta intre 4 si 8 iunie.

Aflat la a treia editie, Bookfest va avea ca spatiu de desfasurare pavilioanele 13, 14, 15, 16 si 17 ale Complexului Expozitional Romexpo. O suprafata mai mare decat a editiilor precedente inseamna mult mai multe carti expuse si o amenajare mai aerisita a spatiilor. Editia din acest an inseamna in cifre 14.000 mp de spatiu brut, 5.000 mp de standuri, 160 de edituri si aproximativ 50.000 titluri din care iubitorii de carte isi pot alege lectura preferata.

Bookfest 2008 pregateste insa multe alte surprize. Anul acesta, Bookfest va avea un pavilion dedicat in intregime spatiilor de animatie create pentru evenimente si dezbateri.

Vor avea loc concerte si proiectii de filme pe tot parcursul celor cinci zile. Tot la Bookfest va avea loc anul acesta festivitatea de decernare a Premiilor Uniunii Scriitorilor din Romania. Vizitatorii vor avea astfel ocazia sa intalneasca scriitori renumiti atat din tara cat si din strainatate. Una din surprizele acestei editii este prezenta la targ a laureatului Premiului Nobel pentru Literatura, scriitorul turc Orhan Pamuk .

Editurile se vor intrece si in expunerea titlurilor de carti pentru copii . Pentru a-i atrage pe copii sa citeasca, personaje de poveste, spiridusi si zane le vor fi parteneri de joaca celor mici intr-un spatiu amenajat special pentru ei.

Organizatorii s-au gandit si la o modalitate de a impulsiona cumpararea de carte, astfel incat vizitatorii targului vor plati la intrare un bilet in valoare de 5 RON, suma care apoi se va recupera integral prin achizitionarea unei carti.

Bookfest este un proiect initiat de membrii A.E.R. (Asociatia Editorilor din Romania), adresat atat editorilor cat si marelui public, indragostit de carti. Asociatia Editorilor din Romania a fost fondata in 1991 si este principala Asociatie profesionala a editorilor de carte din Romania, care reuneste editori din toate domeniile de interes cultural.

Grigore Arsene, Presedinte AER:"Bookfest 2008 inseamna, mai mult ca in editiile precedente, spectacol, evenimente, sarbatoare. Am dorit sa facem din Bookfest un loc in care publicul amator de lectura sa descopere carti pentru orice domeniu de interes, orice gust, nivel sau moment, dar si concerte, filme, happening-uri care sa reprezinte o alternativa demna de luat in seama pentru petrecerea timpului liber pe parcursul celor 5 zile.

Editia din acest an se desfasoara sub sloganul si doresc sa invit publicul sa vina la Bookfest, sa le caute si sa le gaseasca."

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea