Social

Noul premier pakistanez il sfideaza pe presedintele Musharraf

Pakistanul are de ieri un nou premier. Yousaf Raza Gilani, din cadrul Partidului Poporului Pakistanez al fostului premier Benazir Bhutto (asasinat la sfarsitul lui 2007), a fost ales cu o larga majoritate de voturi de Adunarea Nationala.

Gilani (55 de ani), fost presedinte al Adunarii Nationale si adversar politic al presedintelui Perverz Musharraf (a fost inchis in 2001 pentru cinci ani la ordinul lui Musharraf pentru nepotism ), si-a inceput mandatul in forta.

In primul sau discurs in fata Parlamentului, el a ordonat eliberarea tuturor judecatorilor plasati sub supraveghere la domiciliu , dupa decretarea starii de urgenta de catre Musharraf, in noiembrie 2007, informeaza AP.

De altfel, potrivit unui fotoreporter al agentiei France Presse, politia pakistaneza a inceput deja indepartarea gardurilor de sarma ghimpata din fata locuintelor judecatorilor, rela­teaza Mediafax. Unii dintre judecatorii detinuti, printre care si presedintele Curtii Supreme, sunt plasati in arest la domiciliu deoarece Musharraf se temea ca nu cumva Curtea sa decida ca nu este eligibil pentru functia de presedinte, deoarece detinea pe atunci si postul de sef al armatei.

Pervez Musharraf a renuntat la haina militara in noiembrie anul trecut, dupa ce a fost ales presedinte de adunarile provinciale si de parlament, unde sustinatorii sai detineau majoritatea. Insa, daca vor fi reinstaurati in functie, judecatorii Curtii Supreme vor trebui sa se pronunte asupra legalitatii realegerii presedintelui, un scenariu destul de periculos pentru Musharraf, noteaza AFP.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea