Social

#cod rutier #cauciucuri de iarna #lanturi de zapada

Noul Cod Rutier interzice circulatia iarna fara lanturi si cauciucuri speciale

Parlamentarii din Comisia de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor au introdus in noul Cod Rutier o prevedere care ar interzice soferilor romani sa mai circule iarna fara cauciucuri speciale si lanturi.

Lucian Dinita, seful Directiei de Politie Rutiera din IGP, spune insa ca echiparea corespunzatoare a automobilelor pentru iarna era deja prezenta in Codul Rutier.

"Va fi interzisa circulatia pe drumurile publice cu masini neechipate corespunzator pentru sezonul rece . Sunt avute in vedere cauciucurile de iarna, dar si lanturile sau materialele antiderapante. Masura este foarte buna, pentru ca vor fi evitate foarte multe accidente rutiere provocate de lipsa echiparii adecvate dar si blocajele de drumuri create de astfel de evenimente. Noile prevederi au fost introduse in proiectul legislativ de catre parlamentarii din Comisia de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor", a spus Dinita, citat de Gandul.

Soferii masinilor de tonaj mare care nu isi echipeaza autovehiculele corespunzator vor fi cei mai expusi taxelor usturatoare pentru tractarea de urgenta si penalitati pentru timpul in care i-au blocat si pe altii.

Proiectul asteapta aprobarea ministrului Transporturilor Anca Boagiu si ar putea intra in vigoare de la 1 noiembrie.

Noua legislatie are in vigoare transportatorii de marfa si de persoane, dar ar putea fi extins si la autoturismele personale.

Echiparea corespunzatoare a autoturismelor pentru sezonul rece ar putea aduce soferilor romani reduceri la asigurarea auto facultativa, potrivit Gandul. Obligativitatea dotarii automobilelor cu de iarna ar putea deveni una dintre cerintele politei Casco.

Iarna trecuta, peste 1.800 de accidente au avut loc pe soselele din tara. Reprezentantii Politiei Rutiere spun ca o treime dintre acestea evenimente rutiere au avut loc pe fondul vitezei neadaptate la conditiile de drum, adica viteza excesiva si lipsa dotarii corespunzatoare a masinilor implicate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea