Social

#inchisoare #proiect #noul cod penal #ultraj #insulte #amenintari

Noul Cod Penal: un an de inchisoare pentru ultraj

Persoanele care injura, ameninta si insulta judecatorii, procurorii sau politistii, in cadrul cercetarilor, anchetelor sau in cadrul judecarii unui proces, risca o pedeapsa cu inchisoarea de la trei luni la un an sau amenda, se arata in noul proiect al Codului penal, adoptat, joi, de Guvern.

"In sedinta de astazi (n.r. - joi), am adus o modificare Codului Penal, instituind infractiunea de sfidare a organelor judiciare pentru a proteja magistratii si organele de Cercetare penala de acte si amenintari la adresa lor in exercitiul functiunii, deci in cadrul proceselor sau anchetelor", a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu .

Ministrul a mai spus ca proiectul de modificare a Codului Penal incrimineaza insultarea, amenintarea sau proferarea de cuvinte obscene la adresa magistratilor sau a organelor de cercetare penala, de catre persoanele care participa sau asista la o procedura de cercetare, anchetare sau in cadrul unui proces din instanta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea