Social

#cod civil #prevederi #noul cod civil # prevederi noul cod civil

Noul Cod Civil intra in vigoare de la 1 octombrie. Afla cateva dintre prevederile sale!

Noul Cod Civil urmeaza sa intre in vigoare incepand cu data de 1 octombrie 2011.

Conformul Noului Cod Civil, sunt considerate " atingeri ale vietii private" interceptarile telefonice fara acord, inregistrarile video sau audio intr-un spatiu privat, urmarirea vietii private, anchetele sau dezvaluirile despre viata intima .

"Memoria persoanei decedate este protejata in aceleasi condiţii ca si imaginea si reputatia persoanei aflate in viata", se arata in articolul 79.

In cazul închirierii de imobile, daca in contract nu este prevazuta o anumita durata, chiriasul poate pleca din respectivul loc numai dupa un termen de preaviz "care nu poate fi mai mic decat sfertul intervalului de timp pentru care s-a stabilit plata chiriei", scrie evz.ro.

Locatarul poate denunta unilateral contractul de chirie, prin notificare, "cu respectarea unui termen de preaviz care nu poate fi mai mic de 60 de zile, daca intervalul de timp pentru care s-a stabilit plata chiriei este de o luna sau mai mare de 15 zile, daca intervalul de timp pentru care s-a stabilit plata chiriei este mai mic de o luna". Daca inchirierea este pe durata determinata, "locatarul poate denunţa unilateral contractul prin notificare, cu respectarea unui termen de preaviz de cel putin 60 de zile".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea