Social

#anagajator #anagajat #codul muncii

Noul Cod al Muncii incalca directivele europene

Responsabilitatea de a proba reaua intentia a angajatorului in cazul unei concedieri va reveni angajatului, potrivit noului Cod al Muncii .

Noile modificari aduse Codului Muncii de catre Ministerul Muncii incalca directivele europene impotriva discriminarii, spune Costel Gilca, avocat specializat pe Dreptul muncii .

"Trecerea in sarcina angajatului de a proba ca patronul s-a aflat intr-o situatie dificila cand l-a concediat incalca directivele europene privind discriminarea, care prevad expres ca sarcina este a angajatorului", a explicat Gilca, citat de EVZ.ro.

Sarcina este extrem de dificila pentru angajati, care, in cazul disponibilizarii, vor fi nevoiti sa dovedeasca cu documente la tribunal ca patronul le putea pastra locul de munca.

Noua varianta a Codului Muncii ar putea inlocui cele mai multe contracte de munca pe perioada nedeterminata cu contracte pe perioada determinata. Acest lucru va afecta cei mai multi romani, care nu vor mai putea sa-si faca planuri pe termen lung.

"In 90% dintre cazuri, salariul este unica sursa de venit. Daca vor fi adoptate aceste modificari, lucratorii nu-si vor mai putea planifica viata pe termen lung, nu vor mai putea contracta credite, pentru ca nu vor mai avea siguranta locului de munca si a unui venit constant", a mai spus Gilca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea