Social

#Gondola Carp #Cota 2.000 #telegondola la Sinaia #Cota 1.400

Noua telegondola la Sinaia, de la Cota 1.400 la 2.000!

Romania are o noua instalatie de transport pe cablu! Gondola Carp, face legatura intre Cota 1.400 si Cota 2.000 din Sinaia, a costat 9 milioane de euro!

Instalatia ajunge la cea mai mare altitudine din Romania, 2.050 m, iar in zona Valea cu Brazi ajunge la cea mai mare inaltime fata de sol inregistrata de o astfel de instalatie, 120 m. Mai mult, noua gondola este construita pe cel mai abrupt segment de transport pe cablu, minus 45 de grade la primii trei piloni.

„Este instalatia construita la cel mai mare abrupt si cel mai mare unghi din Romania, 45 de grade, un proiect unic in acest moment in tara”, spune Bogdan Falcescu, director societatii de transport.

Constructorii spun ca linia de telegondola poate functiona pana la viteze ale vantului de 60 de kilometri pe ora. Instalatia este dotata cu sisteme moderne de recuperare a calatorilor, in caz de defectiune.

„Odata ce instalatia se opreste, din cauza oricarui defect, in 99,5 la suta din cazuri poti aduce oamenii inapoi in statii. In restul de 0,5 la suta din situatii, trebuie sa cobori oamenii la pamant, cu ajutorul corzilor”, spune Thomas Schubert, director de vanzari al firmei producatoare.

Inaltimea maxima a liniei fata de pamant este de 120 de metri, in zona Valea Brazilor. Instalatia poate duce pe crestele muntilor pana la 1.500 de turisti pe ora.

Costul unei urcari pe noul tronson, de la cota 1.400 la cota 2.000, este de 20 de lei pentru adulti si 13 lei pentru copii. Iar un abonament pentru o zi intreaga, cu urcari nelimitate, costa 140 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea