Social

#taxa auto #lege #poluare

Noua taxa auto: "Poluatorul plateste"

Ministerul Mediului va publica in luna august noul proiect legislativ privind taxa auto. Ministrul Nicolae Nemirschi a anuntat ca principiul de baza al legii va fi "poluatorul plateste".

Dupa publicare , proiectul va fi supus unor dezbateri publice si Nemirschi spera ca noile reglementari sa treaca prin Parlament in toamna si sa poata fi aplicate anul viitor.

"Taxa existenta nu a facut decat sa duca un picut la un echilibru intre politicile sociale si politicile de mediu. Principiul care trebuie sa domine o astfel de taxa este poluatorul plateste. Este practic un impozit pe poluare si fiecare va plati in functie de cat polueaza", a precizat ministrul, citat de Realitatea.net. 

Nemirschi a explicat ca s-a consultat cu producatorii si importatorii de autorisme inainte de a finaliza proiectul taxei auto. El nu a vrut insa sa dezvaluie daca noua taxa va fi mai mare sau mai mica.

Taxa de poluare auto a trecut prin mai multe modificari, ultima fiind reducerea cu o treime, in febriarie 2009.

Comisia Europeana a cerut Romaniei la sfarsitul lunii iunie informatii mai detaliate despre legislatia taxei. Solicitarea are la baza banuieli asupra formei actuale a taxi de poluare care ar putea avea efecte protectioniste asupra industriei auto romanesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea