Social

Noua miliarde de lei din munca la negru

Inspectia Muncii a amendat in doar trei zile aproximativ opt sute de firme de constructii pentru numeroase incalcari ale legii. Cuantumul amenzilor a fost de aproape noua miliarde de lei vechi.

1.578 de angajatori din constructii au fost luati la puricat de catre inspectorii de munca, la sfirsitul lunii iunie, inceputul lunii iulie 2005. In cadrul a 272 de firme au fost depistate aproape 400 de persoane care lucrau la negru, printre acestea aflindu-se 21 de femei si patru minori. In domeniul relatiilor de munca au fost constatate 1.947 de abateri de la lege, pentru care au fost aplicate amenzi de 440.000 de lei noi (4,4 miliarde de lei vechi), din care 280.140 de lei noi (2,8 miliarde de lei vechi) pentru munca fara forme legale. In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost depistate 4.180 de abateri, constind in desfasurarea lucrului la inaltime fara supraveghere, montarea partiala a balustradelor de protectie, consolidarea necorespunzatoare a malurilor impotriva surparii, lipsa echipamentului individual de protectie etc. Pentru toate acestea au fost aplicate 457 de amenzi in valoare de 41.100 de lei noi (4,11 miliarde de lei vechi) unui numar de 434 agenti economici . Pentru remedierea deficientelor constatate, inspectorii de munca au dispus 6.137 de masuri cu termene fixe de raportare a modului de rezolvare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea