Social

#ministerul sanatatii #servicii medicale #legea sanatatii

Noua lege a sanatatii propune excluderea bolilor banale din pachetul de baza

Noua lege a sanatatii propune includerea in pachetul de baza a bolilor grave, precum cancerul, si excluderea celor banale, cum sunt racelile. O parte dintre prevederiile legii ar putea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2013.

Printre schimbarile pe care le-ar putea aduce noua lege a sanatatii se numara cele de la nivelul pachetului de servicii medicale de baza. Astfel, conform spuselor lui Calin Alexandru, director in Ministerul Sanatatii, exista posibilitatea ca acesta sa includa, pe viitor, bolile grave, in detrimentul celor banale, dar frecvente.

"Avem de ales intre a ne asigura pentru un risc major cu implicatii mari (cum e cel de cancer, spre exemplu) pe care il punem in balanta cu unul minor, dar cu frecventa ridicata, cum ar fi infectiile respiratorii. Raspunsurile celor care au participat la dezbateri pana acum au fost in totalitate: sa se acopere riscul major", a precizat Calin Alexandru.

Persoanele foarte sarace si bolile minore vor fi acoperite printr-un pachet social de asigurari.

Noua lege a sanatatii ar putea intra in dezbaterea Parlamentului in luna septembrie, urmand ca o parte dintre prevederi sa intre in vigoare de la data de 1 ianuarie 2013.

Foto: livfund.org

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea