Social

Nou focar de gripa aviara

Primele teste efectuate la probe recoltate de la pasari din satul Traian, judetul , indica posibilitatea prezentei virusului gripei aviare, au anuntat ieri reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din Bucuresti.

"Testele rapide efectuate la pasari din curtea unui localnic au iesit pozitive duminica seara si ele au fost sacrificate imediat. In plus, starea de sanatate a celor din restul localitatii este atent monitorizata prin teste rapide", a precizat directorul ANSVSA, Gabriel Predoi.

Totodata, probele au fost trimise pentru analize suplimentare si la Institutul National de Diagnostic si Sanatate Animala din Bucuresti, unde vor fi realizate teste serologice si virusologice mai amanuntite.

Cu toate acestea, in satul Traian, judetul Ialomita , au fost instalate ieri puncte de la intrarea si iesirea din localitate.

In ceea ce priveste satul Chichinetu, din judetul Braila, directorul ANSVSA a precizat ca laboratorul din Bucuresti nu a confirmat inca prezenta virusului H5 al gripei aviare la probele prelevate.

In Romania, pana in prezent au fost depistate focare de gripa aviara in judetele Tulcea, Braila, Buzau, Calarasi si Ialomita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea