Social

#alocatie #copil #scoala

Notele mici la purtare vor lasa familiile sarace fara alocatie

Ministrul muncii , Ioan Botis, vrea sa conditioneze alocatia familiei de notele copiilor la purtare din scoala generala si gimnaziu.

Alocatia de sustinere a familiei va fi suspendata pentru copiii cu medii la purtare mai mici de 8, sau in cazul a 20 de absente nemotivate intr-o luna.

Daca media notelor copilului la purtare este sub 8, alocatia familiala va fi suspendata, a hotarat Guvernul.

Dreptul la alocatie si plata acesteia vor fi suspendate in luna imediat urmatoare celei in care s-a constatat ca absentele nemotivate inregistrate de un elev, membru al unei familii beneficiare, depasesc ca numar 20, potrivit Adevarul.ro.

Guvernul a hotarat si ca venitul minim garantat va fi asigurat de Ministerul Muncii doar in baza unui plan de activitati stabilit pentru beneficiari , de primariile locale.

"In baza acestui plan, vom vedea de cati oameni este nevoie pentru a se realiza aceste lucrari si doar aceia vor primi ajutor social ”, a explicat ministrul muncii, citat de EVZ.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea