Social

#vulcan #cenusa #romania

Norul de cenusa ameninta iar Romania. Toata tara va fi acoperita la ora 15.00!

Codul rosu pentru aviatie ar putea fi reintrodus astazi odata cu intoarcerea in spatiul aerian al Romaniei a norului de praf vulcanic.

"Pana la 12.00,  avem activitate normala. Sper ca si dupa ora 12 activitatea sa fie normala pe toate aeroporturile din Romania. Urmarim ceea ce se intampla in Romania si in lume si speram sa luam o decizie corecta si sa nu restrictionam in niciun fel activitatea aviatica din Romania astazi", a declarat Marin Anton, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, citat de Realitatea.net.

Curentii de aer ar putea aduce din nou in partea vestica a Romaniei cenusa vulcanica care blocheaza zborurile la sol din motive de securitate. Norul ar putea parasi Europa la sfarsitul acestei saptamani potrivit reprezentantilor Organizatiei Meteorologice Internationale.

Mircea Ioan Cotosman, secretar de stat pentru mediu din Ministerul Mediului si Padurilor, a explicat ca norul ar putea reveni si mai tarziu in spatiul aerian al Romaniei, insa cenusa vulcanica nu a afectat calitatea aerului .

"S-au realizat prelevari de precipitatii . Rezultatele preliminare conduc la concluzia ca nu s-au inregistrat precipitatii cu un caracter puternic acid. Urmeaza proceduri standard de analiza in laborator privind calitatea precipitatiilor, rezultatele urmand a fi comunicate dupa analizarea acestora", a declarat Cotosman.

In total, euruptia vulcanului islandez a blocat 7 milioane de pasageri pe aeroporturile lumii.

 

Update: Intreaga Romanie va fi acoperita de nor!

Ministerul Mediului a confirmat ca la ora 15:00 intreg teritoriul Romaniei va fi acoperit de norul de cenusa vulcanica, potrivit Realitatea.net.

Cenusa vulcanica se afla la mai putin de 6 km altitudine, insa nu prezinta inca un pericol real, conform Aurorei Bell, director prognoza in cadrul ANM.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea