Social

#cosmetice #machiaj #norme ue #lotiuni de protectie solara #vanzare cosmetice

Norme stricte pentru cosmetice din partea UE

Comisia Europeana a anuntat ca tarile membre vor fi supuse unor norme stricte in ceea ce priveste comercializarea produselor cosmetice, de la cele de machiaj si infrumusetare, pana la lotiunile de protectie solara si de curatare. Obligatiile comerciantilor vor fi atat de respectare a ingredientelor considerate sigure conform standardelor UE, cat si de o informare constanta a consumatorilor privind efectele produselor vandute.

Astfel, incepand de ieri, 11 iulie 2013, produsele cosmetice din magazine (chiar si banala pasta de dinti) trebuie sa respecte intocmai Regulamentul oficial emis de UE, ce cuprinde standarde de siguranta foarte stricte, indiferent de provenienta lor (din Europa sau alte regiuni ale lumii).

O noutate importanta este introducerea pe piata a notiunii de "persoana responsabila" cu referire la producator, care are obligatia de a raspunde pentru siguranta produselor si sa isi notifice produsul cosmetic introdus pe piata prin portalul UE dedicat acestui sector (CPNP). In acest mod, centrele nationale toxicologice vor avea acces permanent la compozitia produselor in cazul accidentelor.

De acum, un antiperspirant care promite protectie 48 de ore si se dovedeste a fi mai putin eficient, va fi scos de pe piata.

Foto: guardian.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea