Social

#racheta #coreea de nord #sua #lansare

Nord-coreenii ar putea atinge Coasta de Vest a Americii cu o racheta in aproximativ trei ani

Statele Unite ar putea fi tinta rachetelor nord-coreene in aproximativ trei ani. Acesta este avertismentul grupului de lideri militari Joint Chiefs of Staff, care considera ca cel mai posibil loc pe care l-ar putea lovi atacul ar fi Coasta de Vest. In acest timp, nord-coreenii pregatesc un nou test al unei rachete cu raza lunga de actiune.

Potrivit specialistilor americani in domeniul Apararii, citati de Adevarul, Coreea de Nord va depasi actualele dificultati tehnologice si ar putea construi o racheta care sa loveasca Coasta de Vest a Americii in trei ani, dar este putin probabil sa poata dezvolta o racheta cu material explozibil pana la acel moment.

LA Times citeaza dintr-un reprezentant al Departamentului de stat american care a declarat ieri ca desi in trei ani coreeni ar putea dezvolta o racheta care sa poata ajunge pana in SUA, este putin probabil ca aceasta sa poata transporta incarcatura nucleara.

Declaratia oficialului american vine ca o reactie la zvonurile potrivit carora Coreea de Nord se pregateste pentru noi teste nucleare, Comunitatea internationala continua sa condamne amenintarile nord-coreene, precum si testele pe care Coreea de Nord le efectueaza, in ciuda sanctiunilor impuse de Natiunile Unite .

Presedintele sud-coreean cere ajutor de la Washington

Statul cel mai afectat de aceste actiuni ale nord-coreenilor sunt vecinii din sud, al caror presedinte, Lee Myung-bak s-a intalnit marti cu presedintele Barack Obama, caruia i-a transmis faptul ca statul nord-coreean este o amenintare pentru intreaga lume.

Potrivit Adevarul, sefii de stat american si sud-coreean au cerut marti Coreei de Nord sa renunte la ambitiile sale atomice si sa inceteze cu amenintarile in regiune. Cu toate acestea, presa relateaza ca Phenianul continua demersurile de lansare a unui rachete cu raza lunga de actiune.

Coreea de Nord a testat in aprilie racheta nucleara Taepodong-2 care a zburat 3.000 de kilometri pana in Alaska. Dupa exercitiul nord-coreenilor, SUA, China, Rusia, Coreea de Nord, Japonia, Uniunea Europeana au criticat acest demers si au spus ca vor impune guvernului de la Phenian noi sanctiuni.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea