INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Noptile petrecute in cluburi pot afecta auzul

90 % din tinerii britanici prezinta semne de afectare a auzului dupa o noapte petrecuta in cluburile sau barurile unde volumul sonor al muzicii e extrem de mare, informeaza Reuters. Institutul National Regal pentru Persoane cu Dificultati de Auz, o organizatie caritabila care reprezinta interesele a 9 milioane de persoane care sufera de diverse afectiuni ale aparatului auditiv, spun ca cei care remarca faptul ca le- a slabit auzul nu fac nimic pentru a preveni acest fenomen. Spectatorii de la concertele de rock pot fi expusi unui volum sonor de 125 de decibeli comparativ cu 110 decibeli la care este expusa o persoana care sta linga un picamar. Directorul John Low, a cerut guvernului britanic sa stabileasca o serie de masuri pentru combaterea poluarii sonore in locurile unde se asculta muzica. "Toata lumea cunoaste sfaturile de protectie impotriva bolilor transmisibile pe cale sexuala sau impotriva arsurilor. Lipsa unor recomandari in ceea ce priveste volumul sonor mare la care e ascultata muzica poate avea drept consecinta un numar mare de melomani cu dificultati de auz", a spus Low. Peste 50% din cei 1.381 de participanti la acest studiu spun ca cel putin o data pe saptamina merg in baruri sau cluburi unde se asculta muzica la un volum sonor mare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea