Social

#restrictii romania #restrictii Bucuresti #guvern #restrictii #pandemie

Noile restrictii luate in calcul de Guvern! La ce ne putem astepta in urmatoarea perioada

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anuntat care sunt noile masuri de prevenire a infectarilor cu noul coronavirus. Potrivit acestuia, noile restrictii aprobate in sedinta de Guvern vor intra in vigoare incepand de maine.    

 

“Exista in plan ca masurile sa vizeze diminuarea programului agentilor economici, scaderea orelor pana la care putem sa iesim afara din case si circulatia in afara Bucurestiului. Pentru scoli exista deja un ordin comun al Ministerului Educatiei si Sanatatii.

Cu privire la mall-uri vom lua masuri ca sa evitam aglomratia. Sunt masuri care au fost prevazute prin masuri succesive. In mijloacele de transport in comun vom lua masuri in primul rand sa fie informati calatorii, sa pastreze distanta, stabilirea fluxului...

Restrictiile vor intra in vigoare maine seara. De vineri vor fi aplicabile masurile”, a declarat prefectul, potrivit realitatea.net.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta are in discutie mai multe masuri pentru limitarea pandemiei. Potrivit documentului de lucru al CNSU, obtinut de News.ro, este avuta in vedere reducerea intervalului de circulatie pana la ora 20.00, in localitatile in care incidenta in ultimele 14 zile este peste 4 la mia de locuitori si mai mica de 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sambata si duminica.

De asemenea, unde incidenta este peste 7,5 la mie, este redus intervalul de circulatie pana la ora 20.00 pe toata durata saptamanii. Magazinele vor fi inchise la ora 18.00 in localitatile unde rata de infectare este peste 4 la mie si sub 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sambata si duminica, iar unde este de peste 7,5 la mie masura este aplicata pe toata durata saptamanii.

Activitatea in salile de sport si fitness este suspendata in localitatile unde incidenta este de peste 4 la mie, iar masura inceteaza atunci cand rata de infectare scade sub 3,5 la mie. De Pastele catolic si ortodox este permisa circulatia in intervalul orar 20.00 - 02.00, iar pentru sarbatoarea Pesah, pe 27 si 28 martie, persoanele se pot deplasa in intervalul orar 18.00 - 22.00. Guvernul are joi sedinta, de la ora 17.00, pentru a adopta un proiect de hotarare cu masurile propuse de CNSU.

Sursa foto: digi24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea