Social

#izolare #15 iunie # masuri relaxare #ludovic orban

Noile masuri de relaxare, anuntate de Ludovic Orban. Fara izolare la domiciliu la intoarcerea din anumite tari

Premierul Ludovic Orban a anuntat noile masuri de relaxare care vor intra in vigoare din data de 15 iunie,  printre care redeschiderea mall-urilor, afterschool-urilor, caselor de pariuri si a piscinelor exterioare. Romanii care se vor intoarce din anumite tari nu vor mai fi obligati sa intre in izolare la domiciliu.

"Se permite reluarea activitatilor pentru jocurile de noroc, respectiv Loteria, casele de pariuri care prezinta un risc epidemiologic relativ scazut," a anuntat premierul Ludovic Orban joi seara.

In schimb, salile de jocuri din mall-uri raman inchise, la fel si cinematografele, locurile de joaca si restaurantele, daca acestea nu sunt in spatii deschise.

Fara izolare la domiciliu la intoarcerea din anumite tari

Premierul Ludovic Orban a mai anuntat ca s-a decis ca din 15 iunie sa se renunte la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din tari cu numar mic de cazuri, cum ar fi Austria, Grecia si Bulgaria. Mecanismul de evaluare va fi stabilit de catre Institutul National de Sanatate Publica, pe baza unei metodologii stabilite la nivel european.

Traficul aerian cu toate aceste țari care au coeficientul de evaluare sub 5 si pentru care nu va mai fi nevoie de autoizolare va putea fi reluat.
Cat privește autoizolarea la venirea din aceste tari, conditia este ca durata de sedere sa nu depaseasca 14 zile.

"Daca sunt romani care se duc intr-un sejur de sapte zile in aceste tari, ei nu vor mai trebui sa stea in izolare la intoarcere”, a explicat premierul.
In plus, vor fi permise activitatile fizice desfasurate in grupuri de cate 6 persoane, nu grupuri de 3 cum era pana in prezent.

Piscinele exterioare vor fi redeschise si se va relua si tratamentul balnear.

Se vor deschide gradinitele si after-school-urile

De asemenea, din 15 iunie, parintii care nu vor avea cu cine sa isi lase copiii ii pot duce la gradinita sau la after-school.

"Se permite desfasurarea activitatilor in crese, gradinite si after-school pe perioada vacantei de vara, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului Educatiei si Cercetarii, al ministrului Sanatatii si al ministrului Muncii si Protectiei Sociale," spune decizia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea