Social

#locuinte raapps #demnitari #chirie

Noii demnitari se pregatesc sa isi preia casele de protocol

Asa cum se intampla din patru in patru ani, odata cu despartirea de birourile din Palatul Victoria, demnitarii trebuie sa se desparta si de locuintele RAAPPS. Presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor si primul-ministru beneficiaza, conform legii, de cate o Locuinta de protocol ca resedinta oficiala.

Asta inseamna ca Mircea Geoana, Roberta Anastase si Emil Boc nu vor plati chirie, informeaza Realitatea Tv. Mai pot beneficia de locuinta de protocol , la cerere, dar cu plata chiriei, vicepresedintii Senatului si Camerei Deputatilor, ministrii, ministrii secretari de stat , presedintele Curtii de Conturi, presedintele Consiliului Legislativ si Avocatul Poporului , pe durata exercitarii functiei sau a mandatului. Atribuirea locuintelor RAAPPS se face numai daca persoanele respective nu detin in localitatea in care isi desfasoara activitatea o locuinta similara unei case de protocol.

Si cei care platesc chirie, insa, nu au de ce sa-si faca probleme deoarece pentru un apartament de pana la 60 de metri patrati chiria este de 2,5 euro/mp. La 3 euro/mp ajunge un apartament care are o suprafata cuprinsa intre 60 si 80 de metri patrati, iar cei care vor sta intr-o locuinta de 100 de metri patrati vor plati 4 euro. Pentru o vila de protocol, demnitarii vor plati doar 10 euro/mp. Conform legii, demnitarii care sunt eliberati din functie trebuie sa paraseasca locuintele de protocol si cele cu destinatie de resedinta oficiala in cel mult doua luni de la data demiterii. A.S.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Top

Cauta-ti perechea