Social

#scumpire #scumpire benzina #accize # scumpire tigari # scumpiri 1 ianuarie

Noi scumpiri de la 1 ianuarie. Iata pentru ce vom plati mai mult

Viata romanilor devine si mai scumpa de la 1 ianuarie, cand intra in vigoare o serie de scumpiri. Iata pentru ce va trebui sa scoatem mai multi bani din buzunar:

In cazul benzinei si motorinei, scumpirea va fi cauzata de calcularea accizelor, care se va face pe baza unui curs valutar dezavantajos pentru romani, relateaza Business24.ro.

Pretul benzinei va urca de 5,6 lei/litru, cat este in prezent, la 6 lei/litru, iar cel al motorinei va creste de la 5,9 lei/litru la 6,3 lei/litru.

Pretul gazului va creste cu 1%, anunta Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei. Si energia electrica va fi mai scumpa de la 1 ianuarie, din cauza taxei de stalp impusa de autoritati, care se va reflecta in facturi sub forma unei cresteri de 1%.

Pachetul de tigari va fi mai scump cu 50 de bani, iar berea se va scumpi in functie de inflatie, pretul acesteia urmand sa creasca cu 10 bani pe litru. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea