Social

#restrictii capitala #restrictii Bucuresti #coronavirus #sarbatori #restrictii #pandemie #cumparaturi #centre comerciale

Noi restrictii in Bucuresti! Cosurile de cumparaturi, interzise

 

 

Premierul interimar va semna prelungirea starii de alerta pe 13 decembrie, pentru inca 30 de zile. In Bucuresti carantina este exclusa, insa numarul tot mai mare de imbolnaviri poate aduce noi restrictii pentru bucuresteni.

Incidenta cazurilor de infectare cu noul coronavirus in ultimele 14 zile este de 6,77, potrivit raportarilor facute miercuri. Potrivit autoritatilor aceasta incidenta se afla pe un trend crescator. Cu toate acestea, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat ca nu se ia in calcul impunerea carantinei in Bucuresti.

Printre restrictii se afla interzicerea utilizarii cosurilor de cumparaturi in magazine. Vor putea fi utilizate doar carucioarele. Aceasta masura nu este una noua. Ea a fost implementata de la sfarsitul lunii noiembrie de catre autoritatile din judetul Arges.

Noi masuri restrictive vor fi adoptate de prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu si Primarul General, Nicusor Dan, vineri, 11 decembrie 2020. Acestea au in vedere in special centrele comerciale si supermarket-urile in aceasta luna, care este cea mai aglomerata perioada din an.

Potrivit b1.ro, noile restrictii ce ar putea fi adoptate prevad obligativitatea dezinfectarii la intrarea in mall-uri, intrarea si iesirea pe fluxuri diferite si limitarea numarului de clienti, din pricina faptului ca populatia s-a relaxat in ultima perioada, potrivit Prefecturii Bucuresti.

"Respectarea cu strictete a normelor si restrictiilor aflate deja in vigoare este tocmai pentru a evita impunerea sau adoptarea altor masuri mai severe sau mai stricte. Deci incercam, atat timp cat in spatiul juridic exista norme, restrictii, sa verifcam respectarea acestor norme existente deja. Eventual, gradual. Dar deocamdata noi am comunicat - tocmai pentru evitarea impunerii de noi masuri de restrictii severe.

Prefectul municipiului Bucuresti a dispus intensificarea acestor controale care sa vizeze respectarea normelor existente deja tocmai pt ca s-a constatat o relaxare atat in ceea ce priveste efectuarea de controale din partea institutiilor dar si o relaxare din partea populatiei", a declarat Mariana Stancu-Tipisca, purtatorul de cuvant al Prefectului Capitalei, potrivit sursei citate.

"Se vizeaza o intensificare a activitatilor de control in toate zonele si in toate sectoarele, respectiv in mall-uri, piete, la metrou, terase, mijloacele de transport in comun, salile de fitness, saloanele de cosmetica, pentru a ne asigura ca masurile aflate in vigoare la aceasta data sunt respectate cu strictete. Asta pentru ca am constatat ca exista o relaxare in ceea ce priveste respectarea masurilor si nu vizam la acest moment alte masuri. Este nefiresc sa iei alte masuri atat timp cat nu urmarim respectarea cu maxima strictete a celor aflate in vigoare.

Am sa le cer sefilor structurilor cu atributii de control sa depasim un pic faza de avertisment si sa trecem la aplicarea de sanctiuni acolo unde nu se respecta masurile aflate in vigoare pentru ca, in opinia mea, atunci cand legea nu este respectata, trebuie impusa", a declarat miercuri prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, potrivit b1.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea