Social

#mancare dietetica #hrana bebelusilor #etichetare hrana bebelusi #etichetarea alimentelor

Noi reguli de etichetare pentru hrana bebelusilor

Uniunea Europeana a decis sa impuna noi reguli stricte in ceea ce priveste etichetarea hranei pentru bebelusi. Prin noile masuri se doreste incurajarea alaptatului si minimalizarea conceptului de mancare dietetica.

"Nou-nascutii, copiii mici si oamenii cu afectiuni grave in mod evident sunt consumatori speciali si este de datoria noastra ca legislatori sa stabilim reguli mai stricte privind, de exemplu, compozitia si etichetarea alimentelor destinate consumului lor. Pe de alta parte, este important sa facem ordine in jungla produselor alimentare, pentru a aboli conceptul de mancare dietetica, preluat in exces de instrumentele de marketing", a declarat parlamentarul european Frederique Ries.

Una dintre principalele schimbari in ceea ce priveste hrana bebelusilor este interzicerea folosirii de fotografii cu bebelusi pe cutiile de lapte praf, concept ce idealizeaza produsul si descurajeaza alaptatul.

De asemenea, a fost lansata si o lista cu mineralele si vitaminele care ar trebui incluse in meniul copiilor. Singurele reprezentari grafice ce vor fi permise pe ambalajele produselor alimentare pentru bebelusi vor fi doar cele care ajuta la identificarea formulei si cele care ilustreaza metodele de preparare.

Sursa foto: ele.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea