Social

#proiecte Regio #Regio 2019 # regio

Noi proiecte se vor materializa prin intermediul programului Regio 2019

Programul Operational Regional 2014 - 2020 sau Regio - dupa cum mai este cunoscut, a inceput deja de ceva vreme sa isi faca simtita influenta asupra dezvoltarii pe plan local si regional. Tintele au fost de la bun inceput bine stabilite: sprijinirea dezvoltarii economico-sociale, diminuarea dezechilibrelor inter si intra regionale si, per total, cresterea calitatii vietii.

 

Implementarea masurilor necesare in vederea atingerii obiectivelor Regio 2019 nu ar fi putut fi realizata insa fara o coordonare atenta. Pentru regiunea Nord Est, care cuprinde judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau si Vaslui, aceasta coordonare a fost realizata de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord Est - pe scurt ADR Nord Est.

Numeroase proiecte au primit astfel finantare din fonduri UE 2019, aceasta fiind si o oportunitate ce nu poate fi trecuta cu vederea, in contextul actual in care gasirea finantarii reprezinta o problema acuta pentru orice segment de activitate.

Fara indoiala impactul si efectele programului Regio 2019 trebuie constientizate, intrucat exista si numeroase dovezi in acest sens. In randurile urmatoare va prezentam doar cateva dintre proiectele pentru care au fost semnate contracte in vederea atingerii obiectivului dezvoltarii regionale:

Modernizari la Spitalul Judetean de Urgenta Botosani

Unul dintre cele mai recente proiecte pentru care a fost semnat contractul de finantare se refera la cel care are drept obiectiv modernizarea Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean din Botosani.

In acest sens este prevazuta o suma de peste 6,6 milioane lei provenita din fonduri nerambursabile, asigurata prin Programul Operational Regional pe axa prioritara ce vizeaza dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale. Odata dus la indeplinire, acest proiect va avea ca rezultate urmatoarele:

- Extinderea si modernizarea UPU, dar si dotarea cu echipamente medicale performante;

- Construirea unui corp de cladire de peste 300 mp, in vederea extinderii Unitatii de Primiri Urgente;

- Modernizarea, reconfigurarea si recompartimentarea unui corp de cladire de aproape 1000 mp;

- Achizitia de echipamente medicale de inalta performanta, in vederea dotarii corespunzatoare;

- Realizarea unei copertine la nivelul UPU in suprafata de 240 mp.

Prin acest proiect ar urma sa beneficieze de servicii de calitate, de conditii mai performante si timp de asteptare mai redusi atat pacientii care se prezinta in spital, cat si angajatii acestuia.

Finantare Regio pentru modernizarea infrastructurii educationale

In regiunea Nord Est un exemplu recent pe partea de finantare educatie este reprezentat de proiectul de investitii semnat in luna martie la Iasi. Acesta vizeaza modernizarea infrastructurii educationale din cadrul UMF Grigore T. Popa Iasi, pentru a fi create acele premize necesare desfasurarii conform unor standarde mai ridicate a procesului de invatare. In urma acestui proiect Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi va putea sa raspunda mai bine cerintelor pietei, va putea sa dezvolte noi programe si proiecte, beneficiind de infrastructura, tehnologia si echipamentele necesare.

De tot acest sprijin oferit prin finantare de catre programul Regio beneficiaza insa si numeroase alte segmente de activitate. Nu este ignorata nici partea de inovare, dezvoltare urbana, investitiile private sau partea de finantare IMM, in vederea oferirii unui suport atat de necesar comunitatii antreprenorilor din Romania.

Cei interesati de alte proiecte pentru care a fost obtinuta finantare nerambursabila, dar si de alte domenii de activitate in care se fac simtite efectele si impactul programului Regio pot sa acceseze site-ul inforegionordest.ro sau www.adrnordest.ro pentru informatii suplimentare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea