Social

#impozit pe profit #agricultura #accize #simplificare impozit

Noi masuri fiscale: Se introduc impozite noi, iar accizele vor creste de la 1 aprilie

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a anuntat astazi o serie de masuri fiscale ce urmeaza sa fie discutate si aprobate in sedinta de maine a Guvernului. Ministrul a aratat ca va fi introdusa impozitarea suplimentara la veniturile obtinute din liberalizarea pretului la gaze. Masura va viza companiile producatoare de gaze (Romgaz si Petrom).

De asemenea, cifra de afaceri pe exploatarea resurselor naturale va fi taxata suplimentar cu 0,5%.

In pachetul de masuri fiscale mai figureaza simplificarea impozitarii pentru IMM-urile si microintreprinderile a caror cifra de afaceri nu depaseste 65.000 de euro, Totodata, va mai fi simplificata si impozitarea pe veniturile din agricultura, in sensul crearii unui mediu concurential care sa aiba ca efect eliminarea evaziunii fiscale din acest domeniu.

Daniel Chitoiu a mai precizat ca accizele vor fi majorate mai devreme. Acestea vor creste incepand cu 1 aprilie 2013, nu de la 1 iulie, cum se stabilise initial.

Sursa foto: gov.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea