Social

#majorare dobanda #studenti # taxe universitati #locuri universitati

Noi majorari de taxe la universitati

Tinerii care nu vor prinde anul acesta un loc subventionat de la bugetul de stat in cadrul universitatilor vor plati taxe mult mai mari. Mai multe universitati au hotarat sa mareasca taxele, unele ajungand chiar sa le dubleze.

La Universitatea de Medicina "Carol Davila", taxa de studiu a crescut de la 6.000 de lei la 9.000 de lei. De asemenea, tinerii care vor sa studieze medicina in limba engleza vor trebui sa plateasca o taxa de 18.000 de lei, cu aproximativ 10.000 de lei mai mult comparativ cu anul trecut.

Reprezentantii universitatilor au declarat ca aceste majorari sunt necesare, deoarece numarul locurilor cu taxa a fost limitat.

"Motivul, in primul rand, este inflatia, apoi numarul de locuri s-a limitat puternic pentru ca anul trecut au fost 1.300 de oameni, facultatea a fost supracapacitata si atunci anul acesta au fost limitate la 900, si diferenta a trebuit acoperita printr-o crestere a cuantumului", a declarat un reprezentant al Universitatii "Carol Davila".

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea