Social

# metode de inselatorie #inselatorii

Noi inselatorii inainte de Paste. Sute de romani au fost victime! Atentie la aceste tactici

Dupa metoda “accidentul” care a lasat sute de persoane fara economiile de-o viata, o noi metode de inselaciune a aparut chiar inainte de Paste, hotii profitand de naivitatea oamenilor.

Metoda “Coletul”

Politia din Neamt s-a confruntat cu o noua metoda de inselaciune si anume metoda “Coletul”.

Doi tineri, de 19 si 21 de ani, au talharit astfel o persoana din Dumbrava Rosie. Unul dintre acestia a telefonat persoana respectiva si i-a spus ca trebuie sa ridice un colet dintr-un anumit loc, in timp ce cealalta persoana i-a patruns in casa dupa ce proprietarul a plecat pentru a ridica resoectivul “colet”.

Intors acasa, barbatul a observat ca i-au fost sustrase diverse bunuri.

"In baza investigatiilor efectuate, politistii au depistat un tanar, de 19 ani, din Dumbrava Rosie, in timp ce se deplasa pe o strada din aceeasi localitate, iar in urma controlului efectuat asupra unui rucsac pe care acesta il detinea asupra sa, au fost descoperite bunurile sustrase“, anunta Politia Neamt, potrivit realitatea.net.

In cursul aceleiasi zile, tanarul care a intrat in casa omului a fost prins. Acesta avea asupra sa telefonul si tableta furate. Prejudiciul era de aproximativ 2.500 de lei.  

Bijuterii din tinichea in locul celor din aur

In acelasi timp, o localnica din Targu Neamt a avut de-a face cu niste falsi pelerini la manastiri. Mai exact patru valceni care au profitat de naivitatea acesteia si au sustras acesteia bijuteriile din aur, dandu-i la schimb niste tinichele.

Cei patru, aflati intr-o masina, au abordat o femeie de 66 de ani pentru a-I cere indrumari. Acestia pretindeau ca doresc sa ajunga la un “lacas de cult”. Dupa ce femeia le-a explicat pe unde trebuie sa o ia, acestia au dorit sa o rasplateasca. I-au oferit un lantisor de “aur”. Au rugat-o sa-si dea propria bijuterie jos si i-au pus lantisorul. Apoi, unul dintre acestia i-a dat si o bratara, rugand-o sa puna bijuteriile personale intr-un servetel, pe care l-au infasurat cu banda adeziva. Acestia au plecat cu bijuteriile femii, lasand-o cu cele din tinichea.

FOTO: ziuadevest.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea