Social

Noi aventuri de casa cu judecatoarea Huza

Aventura imobiliara a familiei Huza pare fara sfirsit. Nu doar judecatoarea Maria Huza si fiica sa au primit, fara sa merite, apartamente subventionate, din fondul pentru tinerii euro pe trei camere

In dosarul intocmit pentru achizitionarea apartamentului de pe Basarabilor se regasesc si fotocopii dupa actele de identitate. Pe buletinul lui Vasile Petre figureaza adresa din Pucheni - Prahova, iar pe cel al sotiei - tot adresa din Pucheni, dar si ca si-ar fi mutat domiciliul in Slatina, pe strada Titulescu, unde, pina in 1998, locuise Maria Huza. Cei doi au omis, ca si fiica lor, sa specifice faptul ca aveau deja o casa in Puchenii de Prahova. In momentul cumpararii apartamentului, ambii erau pensionari si nu se incadrau in lege pentru a beneficia de facilitati. Potrivit contractului, pretul locuintei cu tot cu dobinda a fost de 30,6 milioane de lei, adica in jur de 1.000 de euro la cursul de atunci. Dobinda era de 20 la suta pe an, din care sotii Petre suportau 8 procente, restul de 12 reprezentind subventia de la stat. Rata a fost stabilita la 150.000 de lei pe luna, cota de dobinda, de 8%, fiind de 90.000 de lei. Pentru sotii Petre au garantat plata ratelor un vecin de scara si o politista de la Cercetari Penale. La capitolul adeverinte de venit ale celor care cumpara apartamentul sint trecute salariile garantilor, si nu veniturile din pensie ale sotilor Petre, motivul fiind acela ca pensionarii Petre nu indeplineau conditiile pentru a cumpara apartamentul.

Vindut imediat

La scurt timp dupa ce au terminat cu actele legate de achizitionarea casei, parintii Mariei Huza au achitat atit ratele, cit si dobinda, dupa care i-au vindut apartamentul unei anume Dorina Angela Theisen, o romanca stabilita in Germania. Pentru ca ea mai vine din cind in cind in Slatina, la intretinere figureaza, la ora actuala, o persoana. Vecinii de la apartamentul din Basarabilor spun insa ca persoana din Germania e singura locatara pe care au vazut-o, de cind s-a construit blocul, intrind sau iesind din apartament si ca de familia Petre nu au auzit in viata lor. Va spunem sigur ca n-au stat aici fizic, daca si-au cumparat intr-adevar acest apartament, ne-au declarat trei dintre locatarii acestui bloc. Un apartament in zona Basarabilor se vindea pe piata, in momentul in care familia Petre a instrainat locuinta, cam cu 25.000 de euro, mai spun fostii vecini ai familiei Petre.

Amintim ca judecatoarea Maria Huza si fiica sa, Michaela, si-au cumparat locuinte in Bucuresti cu dobinda subventionata si din fondul destinat tinerilor casatoriti, tot in urma unor declaratii care nu corespundeau realitatii. Maria Huza detinea deja o vila la Slatina in momentul cumpararii, pe care a vindut-o, ulterior, cu 150.000 de euro, iar fiica sa nu era casatorita. Dosarul Huza este cercetat acum de PNA.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea