Social

Noaptea Muzeelor la MTR

Video-fusion
Instalatie vizuala, proiectii pe fum, pe copaci, pe ziduri, pe oameni, cu oameni, cu INGERI.

Music-fusion
Muzica de taraf si muzica ambientala contemporana.

Gastro-fusion
Mancaruri si bauturi nemaigustate, retete inspirate din bucatariile vecinilor europeni, dar si Bucate romanesti gatite sub cerul liber, la ceaun.

Artisti invitati:

Philipp Geist, este cunoscut de la Roma, Berlin, Barcelona, Londra si pana la Montreal si Moscova, ca autor a tot soiul de instalatii si spectacole din sfera multimedia, cu accent pe vizual. La invitatia MTR, Philipp Geist va pune in scena un spectacol de lumini si proiectii pe medii neconventionale. ANGELUS, ENGEL, ANDEL, ANGEL, ARHANGHEL dar mai ales INGERI vor pluti in aer, prin copaci si pe ziduri, intr-un joc vizual la care iau parte si vizitatorii.

Banda de muzicanti din Bradiceni–Gorj, proaspat descoperita de etnomuzicologii MTR, invitata pentru prima data la „Muzeul de la Sosea”, va canta in stilul oltenesc atat de pretuit de clientii carciumilor bucurestene din epoca interbelica.

Taraful Ion Albesteanu
Zece ani dupa moartea regretatului Ion Albesteanu, acompaniatorii sai - cu totii muzicanti de elita din Campia rasariteana a Dunarii, s-au hotarat sa se readune intr-o echipa pentru a reinvia repertoriul de exceptionala valoare artistica al maestrului. In repertoiu predomina melodiile „la moda” in anii 30-40: cantari de dragoste satesti si mahalagesti, cantari epice, melodii de joc.   


de la 10:00 dimineata la 01:00 noaptea - expozitia permanenta
de la 10:00 dimineata la 03:00 noaptea - “Colectia Regala de arta traditionala – Regina Elena” – Sala Irina Nicolau
10:00 dimineata la 01:00 noaptea, Expozitia „Aromanii. Urme si fragmente de viata armaneasca”, Sala Foaier
la 10:00 seara - Lansare albumului “Romania – simplitatea pierduta. Fotografii document de Ernest Bernea” (Editura Vremea) – Sala Foaier.

Detalii pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Pentru vizitatorii dornici sa ajunga la cat mai multe muzee, RATB va pune la dispozitie, special pentru acesata noapte, autobuze ce vor parcurge un circuit care va implica 12 muzee din Bucuresti: Muzeul Taranului Roman, Muzeul Colectiilor de Arta, muzeul militar national „Regele Ferdinand I”, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National Cotroceni, Muzeul National de Arta Contemporana , Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Geologie, Muzeul National “George Enescu”, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, Muzeul National de Istorie a Romaniei si Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea