Social

Noapte de Sanziene in livada de la Minovici

Pentru al doilea an consecutiv, bucurestenii isi dau intalnire cu arta si stravechea traditie a Noptii de Sanziene , luni seara, in livada Vilei cu Clopotei de la sosea (Muzeul Minovici).

Cu tema “Magia artei”, artisti remarcabili, studenti, profesionisti si designeri prezinta expozitii de arta si proiecte urbanistice, ofera concerte, dar si parade de moda. Nu vor lipsi prezentari de moda ale unor creatori precum Razvan Ciobanu sau Catinca Roman, asortate cu muzica tambalistului Marius Mihalache.

Studentii Universitatii Nationale de Arte Bucuresti vor prezenta participantilor o expozitie decorativa intitulata „Alchimia vegetalului de la planta la pigment textil”. Expozitia de instalatii este constituita din forme decorative imprimate, bi si tridimensionale, reunite sub titlul „Viata formelor”.

Studentii sectiei de peisagistica a Facultatii de Urbanism vor expune lucrari de arta neconventionala precum si rezultatele cercetarii lor cu tema “Gradinile pierdute ale Bucurestiului”.

De cealalta parte, scenografii Gabriela Turturea si Dragos Buhagiar vor adauga un plus de vibratie artist
ica printr-o serie de sase lucrari de sculptura tesuta prezente in cadrul expozitiei „In chipuri”.

Cei care vor petrece noaptea de sanziene in livada de la Minovici vor avea parte si de o ambianta aparte creata de Marius Mihalache (tambal), impreuna cu Dragos Mihu (tobe) si Nicu Baran (bas), iar sub numele „Revenirea la radacini”, cei trei vor impleti folclorul cu jazzul.

Patru studenti de la Universitatea Nationala de Arta si Cinematografie vor interpreta momente legate de misterele Sanzienelor, intitulate „Gallium Verum”, „Cununi si cruci” si „Faclii”.

De asemenea, cele doua muzee din nordul capitalei create de familia Minovici isi vor tine portile deschise pentru a fi vizitate. Mai multi designeri de moda s-au inspirat din legenda sanzienelor si vor prezenta cate o creatie proprie si originala.

Printre ei: Ileana Olympia Andruchovici, Venera Arapu, Wilhelmina Arz, Razvan Ciobanu, Lena Criveanu, Romanitza Iovan, Oana Manolescu, Maria Marinescu, Oana Mizil, Andreea Musat , Stephan Pelger si Catinca Roman.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea