Social

#brazilia #ninsoare #ninsoare brazilia #masa de aer polar

Ninsoare in Brazilia dupa 30 de ani

In 15 localitati din Rio Grande do Sul, la frontiera cu Argentina, temperaturile au scazut sub zero grade, iar in unele orase din sudul Braziliei, precum Florianopolis sau Curitiba, a nins pentru prima oara dupa 30 de ani.

Ninsorile au fost provocate de o masa de aer rece. "Aceasta masa puternica de aer polar care a ajuns in Brazilia a provocat ninsori in cel putin 36 de orase ale statului Santa Catarina", potrivit site-ului institutului Somar Meteorologie.

Pe dealurile din Cambirela, situate in apropiere de Florianopolis, o renumita statiune balneara din sudul Braziliei, a nins pentru prima data in 58 de ani, iar in Curitiba, capitala Parana, a nins pentru prima oara dupa 38 de ani.

"Masa de aer polar este foarte puternica si va trece prin cel putin doua zone de presiune joasa in Atlanticul de sud, aducand aerul glaciar pe continent", a declarat meteorologul MetSul, Alexandre Aguiar.

Sursa foto: allinclusivetravel.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea