Social

#cod portocaliu de ploi torentiale #ninsoare Romania #prognoza meteo #vremea #inundatii

Ninge in Romania. Risc de inundatii!

La munte a venit deja iarna! Pe varful Omul s-au inregistrat temperaturi sub zero grade, iar ploaia s-a transformat in ninsoare. Vestile proaste si pentru sudul tarii, acolo unde 4 judete sunt sub avertizare cod portocaliu de ploi torentiale si vant puternic. Pentru mai mute rauri din sudul si sud-vestul tarii exista risc de inundatii.


In urmatoarele 36 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie, dupa cum urmeaza:

 

In intervalul 10.09.2015 ora 22:00 – 11.09.2015 ora 18:00, pe raurile din bazinele hidrografice este cod galben: Timis superior (judetul Caras-Severin), Cerna (judetele Caras-Severin si Gorj), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Jiu superior, Motru, Gilort si afluentii mici ai Jiului superior si mijlociu din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Arges.

De asemenea, in intervalul 11.09.2015 ora 06:00 – 11.09.2015 ora 18:00, este cod galben pe raurile din bazinul superior al Argesului (judetele Arges si Dambovita).

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile mici din zonele de deal si munte din judetele Mehedinti, Gorj, Valcea si Arges.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea