Social

Nicotina din unghii este un indiciu pentru maladiile cardiace la femei

Continutul de nicotina din unghiile picioarelor poate prezice, in cazul femeilor, riscul ca acestea sa dezvolte o maladie cardiaca.

Potrivit unui studiu american preluat de Reuters si citat de Mediafax, analiza unghiilor picioarelor poate constitui "un test util" in conditiile in care biomarkerii expunerii la nicotinaadica nivelul de cotinina (un produs care rezulta din descompunerea nicotinei) din urina sau sange reflecta numai expunerea din ultimele zile.

Pentru ca unghiile picioarelor cresc lent, acestea ofera informatii constante pe termen lung despre expunerea la fumat.

Patologia bolilor, inteleasa mai bine

La studiu au participat 62.641 de femei. Cele la care s-a depistat un continut mai mare de nicotina in unghii erau slabe, mai putin active, consumau mai mult alcool si prezentau riscuri mai mari de a face hipertensiune si diabet.

Studiul sugereaza ca masurarea nivelului de nicotina din unghiile picioarelor poate "imbogati informatiile despre expunerea la nicotina si contribui la o mai buna intelegere a bolilor asociate fumatului".


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea