Social

Nicolas Sarkozy i-a trimis marii atlete chineze Jin Jing o scrisoare

Presedintele Nicolas Sarkozy e hotarat sa refaca relatiile diplomatice dintre Franta si China, puternic afectate de protestele activistilor pro-tibetani la Paris.

Liderul de la Elysee i-a trimis o felicitare atletei olimpice Jin Jing, aflata acum intr-un scaun cu rotile, pentru curajul dovedit in fata manifestantilor.

In mesajul adresat tinerei atlete paralizate, Sarkozy o asigura ca protestele demonstrantilor pro-tibetani de la Paris, din 7 aprilie, nu reflecta adevaratele sentimente ale francezilor fata de poporul chinez.

Sarkozy a elogiat curajul extraordinar al fostei campioane olimpice, care, aflata la Paris in timpul demonstratiilor, a protejat torta de un protestatar pro-Tibet. Sarkozy i-a adresat o invitatie personala tinerei de a veni in Franta.

Gestul lui Sarkozy este menit sa preintampine un eventual boicot al exporturilor in China, dupa ce in mai multe orase au avut loc demonstratii in fata marilor retele de magazine frantuzesti.

Culmea este ca in ziua in care presedintele Frantei a felicitat-o pe atleta chineza, primaria Parisului i-a acordat titlul de cetatean de onoare liderului tibetan Dalai Lama .
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea