Social

Nicolaescu va inainta Guvernului saptamana viitoare lista medicamentelor compensate si gratuite

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu , a declarat joi, la Rm. Valcea, intr-o conferinta de presa, ca saptamana viitoare va inainta Guvernului spre avizare si adoptare proiectul listei de medicamente compensate si gratuite, astfel ca, de la 1 iulie, aceasta lista sa intre in functiune.

„Astazi (joi, n.r.) s-a intrunit Comisia de Transparenta a Ministerului Sanatatii, pentru a aproba proiectul listei finale  de medicamente compensate , in procent de 90, 50 si respectiv 100 %  din  preturile de referinta sau pretul de decontare. Lista a fost supusa dezbaterii publice, saptamana trecuta, cu reprezentanti  ai industriei farmaceutice, din  lumea medicala,  asociatii de pacienti. Am cules o serie de propuneri pe care, in urmatoarele trei zile, Comisia de Transparenta trebuie sa puna in forma finala. Eu voi primi documentul duminica, si, daca toate lucrurile sunt in regula, saptamana viitoare voi inainta Guvernului acest proiect de lista. Sper ca pana la sfarsitul  lunii iunie sa adoptam hotararea de guvern cu noua lista cu medicamente compensate si gratuite", a spus Nicolaescu.

Eugen Nicolaescu a mai declarat ca noua lista contine cateva elemente fundamentale. ” Va fi pentru prima data cand o lista de medicamente compensate va fi insotita, in aplicare, de protocoale terapeutice din care va reiesi ce criterii medicale trebuie  sa indeplineasca un pacient pentru a beneficia de un medicament gratuit sau compensat. A doua noutate este ca pe lista A, la care compensarea este de 90%, vor fi numai medicamente ieftine, astfel incat sa creasca accesul oricarui cetatean la medicamente", a mai spus Nicolaescu.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea