Social

Nicolae Vacaroiu explica procesul de validare a noului Executiv

Presedintele Senatului , Nicolae Vacaroiu, a precizat miercuri ca, potrivit Legii privind organizarea si functionarea Guvernului, revocarea din functie a fostilor ministri si numirea prin decret prezidential a celor validati de Parlament au loc dupa dezbaterile si votul din Legislativ.

nicolae vacaroiu a adaugat ca in sedinta comuna de joi Parlamentul urmeaza sa voteze o Hotarare privind numirea in functie a unor ministri si modificarile intervenite in structura unor ministere. In aceeasi zi, a mai spus presedintele Senatului, seful statului va semna un decret in doua parti, cu ministri revocati si cu cei numiti. Tot joi, noii ministri vor depune si juramantul de credinta .

Nicolae Vacaroiu a aratat ca mandatul de ministru nu este anulat de votul acordat de Legislativ, ci doar in momentul in care noii ministri vor depune juramantul in fata sefului statului.

La randul sau, ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoana, prezent miercuri la Senat, a subliniat ca este vorba despre o restructurare si nu o remaniere a Guvernului.

"Aceasta se produce identic cu cele anterioare", a explicat Mircea Geoana, adaugand ca maniera la care a recurs premierul Adrian Nastase pentru promovarea noului Cabinet este absolut constitutionala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea