Social

#afectiuni picioare #incaltaminte nociva #incaltaminte talpa joasa #incaltaminte cu toc #incaltaminte femei #femei

Nicicum nu-i bine! Iata ce fel de pantofi ar trebui sa poarte femeile!

Credeai ca numai pantofii cu toc sunt nocivi pentru sanatatea picioarelor? Ei, bine, specialistii avertizeaza ca nici cei cu talpa joasa nu-s mai buni! Chiar si purtarea lor sistematica implica riscuri, scrie dailymail.co.uk!

Specialistii spun ca toamna se confrunta cu o crestere a numarului de pacienti care acuza dureri mari in talpa si calcai. Diagnosticul in cazul lor este de fasciita plantara, iar probleme sunt cauzate tocmai de incaltamintea care nu sustine deloc piciorul. De vina e, spun acestia, tocmai purtarea perioade indelungate a tenisilor, balerinilor sau a sandalelor cu talpa plata.

Specialistii cred ca astfel de probleme pot fi evitate daca alternezi pantofii cu toc inalt cu cei plati sau cu tocuri joase. E bine sa porti mai multe tipuri de incaltaminte, intrucat problemele apar mai ales atunci cand porti zi de zi acelasi tip de pantofi.

Pentru sustinerea piciorului este bine sa te incalti cu pantofi incheiati bine pe picior, cu bareta, arici sau siret. Daca obisnuiesti sa mergi mult pe jos, poarta incaltaminte sport cu talpa special conceputa. In plus, sunt foarte utile exercitiile de intindere a muschilor gambei dupa o perioada prelungita de purtare a pantofilor cu talpa plata.

Sursa foto: forum.al-rsalah.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea