Social

Nichita Stanescu la 75 de ani

Astazi, pe 31 martie, cand nichita stanescu ar fi implinit 75 de ani, institutii de cultura din Capitala, din alte zone ale tarii si din strainatate organizeaza o serie de evenimente menite sa pastreze amintirea marelui poet decedat in 1983.

La Bucuresti, biblioteca metropolitana isi redeschide azi Filiala "Nichita Stanescu" din cartierul Crangasi, recent renovata, la evenimentul programat pentru ora 12.00 urmand sa participe primarul sectorului 6, Cristian Poteras , scriitorii Radu George si Ilie Tanasache, preotul Vasile Bria si profesorul Mircea Petrescu. Renovarea a constat in reparatii ale cladirii, achizitionarea de mobilier nou si dotari cu climatizare, sistem pentru video-conferinte si calculatoare cu internet gratuit pentru abonati.

Costurile pentru renovarea filialei au ajuns la 300.000 de lei. In anul 2006, inainte de a intra in renovare, Biblioteca "Nichita Stanescu", avand un fond de 30.000 de volume, avea 3.000 de abonati.De la ora 18.00, in Rotonda 13 a Muzeului National al Literaturii Romane (MNLR) va avea loc "O seara cu prietenii lui Nichita Stanescu", la care sunt invitati Dora Stanescu (sotia poetului), Traian T. Cosovei, Sorin Dumitrescu, Augustin Fratila, Johnny Raducanu si Florin Zamfirescu , amfitrion fiind Radu Calin Cristea, noul director al MNLR; tot atunci va fi vernisata si o expozitie de fotografie realizata de Ofelia Cretia.

La Suceava, Biblioteca Bucovinei "I.G.Sbiera" organizeaza un maraton literar "Nichita Stanescu", pe durata intregii zile vizitatorii putand participa la prezentari si expozitii de carte si produse multimedia, de fotografii si afise.

Continuarea in Ziua


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea