Social

Nervi si timp pierdut la inscrierea in liceu

Teama ca ar putea completa gresit codurile liceelor si rata in acest fel admiterea i-a coplesit ieri pe parintii elevilor de clasa a VIII-a, dar si pe profesori.

Absolventii de clasa a VIII-a au inceput de ieri completarea optiunilor pentru admiterea la liceu. Mult stres si timp pierdut. Astfel au descris elevii, parintii si profesorii atmosfera creata de modalitatea repartizarii la liceu.

La Scoala nr. 59 din Capitala, din 80 de absolventi, numai 27 isi completasera fisa cu optiuni pana la ora 12.30. Rares, unul dintre absolventi, a completat 73 de optiuni in fisa de admitere si spera sa fie acceptat la Liceul ,,Grigore Moisil", la profilul uman.

O cifra gresita si te trezesti in alta parte

"M-am documentat timp de o saptamana in legatura cu numarul de locuri din licee, cu ultima medie si cele mai apropiate institutii de invatamant. Totul mi se pare o loterie . O singura cifra gresita si copilul meu poate fi repartizat in cu totul alta parte", s-a plans Narcisa Dudau, mama lui Rares.

Si Mariana Rosu, directorul scolii, ne-a spus ca fisele trebuie completate cu foarte multa atentie si ca multi parinti au intampinat dificultati in completarea lor.

Parintii si profesorii au fost de parere ca cea mai buna optiune ca acest calvar sa nu se mai repete este sustinerea unui examen pe profil in licee.

„Am mari emotii cu aceasta fisa. Anii trecuti, din pricina unui cod trecut gresit in brosura de admitere, un elev bun s-a trezit la un liceu din Branesti . Era mai cinstit daca fiecare copil sustinea examen la liceul la care dorea", ne-a marturisit un alt parinte, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Elevii din Iasi vor la meserie

Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, a recomandat elevilor de clasa a VIII-a sa completeze toate codurile pentru a-si maximiza sansele de intrare la liceu.
Nici elevilor din comuna Ciurea, judetul Iasi, nu le-a fost mai simplu sa completeze fisele de admitere. „Mama mi-a scris fisa, ca nu ma descurcam singur. M-am inscris la 15 licee din Iasi. Sper sa intru la constructii, dar pana la urma voi merge acolo unde voi fi acceptat", ne-a marturisit Constantin Balan, unul dintre absolventii de clasa a VIII-a.

Toata promotia absolventilor de clasa a VIII-a numara 16 elevi, insa numai cinci dintre ei spera sa intre la liceu. Restul elevilor vor urma cursuri la scoli de arte si meserii sau licee cu profil tehnic. Aici, ei spera sa deprinda o meserie cu ajutorul careia sa-si castige painea mai tarziu.

In anul scolar 2008/2009, absolventii de clasa a VIII-a au la dispozitie 239.000 de locuri libere la licee si scoli de arte si meserii. Numarul elevilor este estimat la 213.000.

Calendarul admiterii la liceu


12-20 iunie – completarea optiunilor in fisele de inscriere

13-22 iunie – verificarea corectitudinii completarii fiselor editate pe calculator

27 iunie – repartizarea computerizata a absolventilor de clasa a VIII-a

28-29 iunie – afisarea listelor cu admisi, precum si a locurilor ramase neocupate

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea