Social

Nemtii arestati in Kosovo sunt spioni

Guvernul de la Berlin a informat comisia parlamentara pentru serviciile secrete ca cei trei germani arestati in Kosovo sunt spioni, in timp ce o grupare kosovara necunoscuta a revendicat atentatul pentru care sunt retinuti acestia.

Thomas Oppermann ( foto ), presedintele comisiei parlamentare pentru operatiuni ale serviciilor de informatii, a declarat ca Guvernul a informat comisia ca cei trei cetateni germani, arestati la Pristina sub suspiciunea de a fi comis atentatul asupra sediului reprezentantului UE din Kosovo 14 noiembrie , sunt intr-adevar membri ai serviciilor secrete, informeaza Reuters si AFP.

Presa kosovara si germana scrisese ca cei trei lucreaza pentru BND, serviciul de informatii externe german, dar Berlinul nu confirmase. "Lucrau pentru BND", a declarat Oppermann, potrivit Reuters, dupa reuniunea comisiei parlamentare de la Berlin.

El a refuzat totusi sa spuna pentru ce misiune se aflau cei trei in Kosovo. Fara sa confirme ca cei trei ar fi agenti ai serviciilor de informatii, Guvernul german apreciase ca ideea ca Berlinul ar comite un atentat in Kosovo este absurda. "Nu avem nicio informatie potrivit careia cei trei oficiali germani din Kosovo ar fi avut vreo legatura cu atacul", a precizat Oppermann, membru in Partidul Social-Democrat, partener minoritar in coalitia de guvernare condusa de cancelarul Angela Merkel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea