Social

#Nelu Tataru # vaccin coronavirus #vaccinare

Nelu Tataru: “Vaccinarea anti-coronavirus nu ar trebui sa fie obligatorie”

Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii, a vorbit despre vaccinarea anti-coronavirus. Acesta, desi este pro-vaccinare, sustine ca nu poate fi introdusa o obligativitate privind vaccinarea impotriva noului coronavirus. Tataru sustine ca acest vaccin ar trebui sa fie recomandat, nu obligatoriu, la fel cum se intampla in cazul vaccinului antigripal.

 

Ministru Sanatatii sustine legea vaccinarii obligatorii, dar crede ca vaccinul anti-Covid nu ar trebui sa fie obligatoriu atunci cand va fi pe piata.

"Am trecut printr-un prim moment al pandemiei, poate vom trece si prin al doilea. Suntem o rata dintre noi care se imunizeaza. Imunizarea noastra se poate face in doua feluri: trecand prin boala sau vaccinandu-ne. Deocamdata, vaccinul nu-l avem. Un posibil vaccin toata lumea il da ca posibil in a doua jumatate a anului viitor. Daca privim acest lucru, posibilitatea ca, odata aparut acest vaccin anti-COVID la un an si jumatate dupa, nu stiu daca vom mai fi atat de acerbi incat sa-l credem obligatoriu.

Ca si vaccinul antigripal, ca si vaccinul anti-COVID, le recomand. Sunt acele seturi de vaccinuri care se fac pe program, la nivel national, pe care le luam din copilarie, pentru acelea as face vaccinare obligatorie. Ne gandim ca este un vaccin nou, ca este o patologie noua. A introduce obligativitatea, fara a avea o perioada de tesare, o perioada de evaluare pe 2-3 sezoane, e un lucru dificil. Este o recomandare sa se faca, dar nu putem introduce obligativitatea dupa un an, doi de boala”, a explicat Nelu Tataru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea