Social

#testare in farmacii # teste covid #Nelu Tataru #testare coronavirus #farmacii

Nelu Tataru: romanii s-ar putea testa de Covid in farmacii

Nelu Tataru propune efectuarea de teste Covid in farmacii, astfel incat sa fie mai usor accesibile si sa se evite erorile pe care oamenii le pot face prin testarea acasa. In plus, Nelu Tataru nu exclude varianta in care oamenii se vor putea vaccina in farmacii. 

 

Mai mult, Nelu Tataru, a discutat si despre importanta distribuirii medicamentelor la domiciliu in cazul bolnavilor cronici sau pentru persoanele aflate in incapacitatea de a se deplasa. 

“Am abordat un subiect extrem de important si semnalat tot mai des: dorinta de a fi distribuite medicamente la domiciliu persoanelor bolnave cronic sau aflate in incapacitatea de a se deplasa pentru a-si achizitiona medicamentatia. Aceste persoane sunt nevoite, in prezent, sa recurga la metode proprii pentru a avea acces la tratament. Din cauza lipsei de distribuire la domiciliu, de multe ori, aceasta categorie vulnerabila primeste medicamentatia cu intarziere sau nepastrata in conditii optime la transport. Un alt subiect de interes venit ca o propunere a fost si posibilitatea populatiei de a se testa in cadrul farmaciilor, cum de altfel s-a si intamplat in anumite state din UE, precum Italia. In acest mod, cei care decid sa se testeze, indiferent daca sunt simptomatici sau asimptomatici, ar avea siguranta unui test efectuat corect, fara eroarea care poate aparea prin testarea proprie la domiciliu. Nu putem exclude nicio discutie prin care, in viitorul apropiat, farmaciile sa poata avea acces la vaccinarea populatiei.

Trebuie gasite solutii pentru a imbunatati comunicarea dintre medicii de familie si farmacisti. Nu puteam trece cu vederea nici fenomenul care a luat o mare amploare in ultima perioada: achizitionarea si administrarea de medicamente, fara a se consulta medicul sau farmacistul.” , a declarat Nelu Tataru, potrivit realitatea.net.

Sursa foto: jurnalist.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea