Social

#canicula romania #prognoza meteo #vreme

Ne topim! Cod galben de canicula in aproape toata tara!

Miercuri si joi, 29 de judete plus Capitala se vor topi la 38 de grade Celsius!  Meteorologii au emis cod galben de canicula pentru trei sferturi din tara. 

Miercuri si joi, in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia si local in Transilvania si Moldova, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si seara in zona de munte, cu precadere a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului, unde pe arii restranse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In restul tarii astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 38 de grade.

La Bucuresti, vremea va fi deosebit de calda, caniculara in orele amiezii, iar starea de disconfort termic se va accentua. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 35...36 de grade.

In aceasta saptamana vremea caniculara va domina intreaga tara, in timp ce intervalul 27 iulie-2 august temperaturile vor scadea cu doar 2-3 grade. Ploile nu vor reusi sa racoreasca atmosfera, deoarece vor fi unele de scurta durata si vor avea caracter de furtuni.

Mai multe detalii despre vreme gasesti aici.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea