Social

Nastase nu l-ar schimba pe premierul Tariceanu

Geoana si Nastase considera ca primul an al acestei guvernari a fost un esec. Totusi, daca ar fi fost in locul lui Basescu, nu l-ar fi demis pe Tariceanu. Si daca ar fi fost in locul lui Tariceanu, ar fi operat doar doua schimbari de ministri.


Economia merge prost, inflatia a crescut. Anticipam o situatie intolerabila pentru populatie, a fost evaluarea facuta de Mircea Geoana. Cu alte cuvinte, Adrian Nastase a spus acelasi lucru: Anul 2005 reprezinta o paranteza de istorie. Un an al esecului, un an al neimplinirii, un an al nemultumirii sociale. Instabilitatea sociala reprezinta urmarea instabilitatii politice. Economia este in cadere libera. Sintem ca intr-un avion care e in curs de prabusire , iar reprezentantii Aliantei se bat cine sa stea la geam. Guvernul din umbra condus de Adrian Nastase a prezentant ieri o analiza a guvernului Traian Basescu , condus de premierul Tariceanu. 130 de pagini critice, care vor sa demonstreze ca gestionarea puterii de catre Alianta PNL-PD a fost un dezastru.

Daca Geoana ar fi Tariceanu si Nastase ar fi Basescu

In ciuda concluziei dramatice a evaluarii guvernului Tariceanu facute de Geoana si Nastase, acestia, daca ar fi fost in locul lui Basescu si al lui Tariceanu, nu ar fi schimbat prea multe persoane. In fata acestui exercitiu imaginar, cei doi si-au impartit rolurile. Nastase, ca presedinte, l-ar fi mentinut in functie pe Tariceanu. Nu e constitutional ca presedintele sa-l demita pe premier, a motivat Nastase, desi un alt argument ar fi ca printr-o astfel de masura si-ar fi contrazis principalul repros adus lui Basescu, si anume ca incearca sa-l arunce peste bord pe Tariceanu. Geoana, in schimb, in pielea primului ministru Tariceanu, a fost mai aprig: As fi remaniat-o pe Sulfina Barbu, ministrul Mediului, pentru modul in care a gestionat criza inundatiilor. Iar pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, l-as fi dat afara a doua zi dupa izbucnirea epidemiei de rujeola . Sa plece a doua zi cu tot neamul lui si cu toate aranjamentele sale.

Nastase il lauda pe Basescu


A fost greu, dar pina la urma Adrian Nastase tot a descoperit trei lucruri pozitive in primul an de activitate a presedintelui Basescu. Primul a fost ca a rezolvat criza jurnalistilor rapiti . Al doilea, ca a consolidat statutul presedintilor Parlamentului. Nu in ultimul rind, cind Tariceanu a fost in Bosnia-Hertegovina , Basescu nu s-a mai dus la Palatul Victoria sa conduca sedintele de guvern.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea