Social

Nastase a fost rapus de avere

Dosarul matusa Tamara a fost preluat spre solutionare de catre procurorii anticoruptie, ne-au declarat ieri reprezentantii DNA. Caderea lui Adrian Nastase isi are originea in doua episoade: construirea blocului din Zambaccian si mostenirea matusii Tamara. Ambele au fost dezvaluite de presa.

Terenul de 700 mp, pe care a fost ridicat blocul din str. Zambaccian nr. 16, provenea de la Gabriel Bivolaru fost deputat PSD, inchis pentru devalizarea a 2.000 de miliarde de lei de la BRD. Pretul tranzactiei: 11.000 de dolari, mult sub pretul pietei. Sergiu Sechelariu a fost numit secretar de stat, in 2001, dupa ce se asociase cu Nastase la construirea imobilului. Deputatul liberal Mona Musca a sesizat, in vara lui 2004, PNA in acest caz, dar Parchetul, aflat sub conducerea lui Ioan Amarie, a clasat dosarul. Dupa numirea lui Daniel Morar la sefia Parchetului anticoruptie, dosarul a fost redeschis. In februarie, DNA l-a pus sub invinuire pe Nastase pentru luare de mita de la Irina Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat pentru Constructii si mina dreapta a lui Sechelariu. Cererea de perchezitie in casele lui Nastase, formulata de DNA, a fost respinsa de Camera Deputatilor.

La inceputul acestui an, presa a descoperit un milion de dolari in plus in declaratia de avere a lui Nastase, mostenire de la o matusa, Tamara Cernasov. Mostenirea consta in bani, apartamente si terenuri. Imobilele ar fi fost cumparate in ultimii ani de matusa nonagenara, desi aceasta traia dintr-o pensie de patru milioane de lei, intr-o garsoniera inchiriata.
Nastase pretinde ca matusa i-ar fi vindut, in 1999, prietenului sau Alexandru Bittner bijuterii de 400.000 de euro. Banii au fost depusi insa de Sorin Tesu, om de incredere al familiei, direct in contul Danei Nastase. Oficiul pentru Prevenirea Spalarii Banilor a verificat tranzactia, dar dosarul a disparut in timpul guvernarii PSD. In acest caz, Parchetul General il ancheteaza pe Ioan Melinescu, fostul director al OPSB.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea