Social

Nastase a demisionat

Decizie istorica pentru Partidul Social Democrat . Liderii filialelor PSD au decis azi-noapte, la finalul a 9 ore de dezbateri aprinse, sa se desparta de Adrian Nastase , omul pe care l-au propus pentru functia de presedinte al tarii la alegerile generale.

Nastase , considerat ani la rInd, cel mai imporant lider al PSD-ului dupa Ion Iliescu, a fost fortat sa Isi Inainteze demisia din functiile de presedinte executiv al PSD si de presedinte al Camerei Deputatilor dupa ce PSD i-a retras oficial sprijinul politic.

La finalul reuniunii extraordinare a Comitetului executiv al PSD care a durat aproape noua ore, pesedistii au hotarIt Adrian Nastase afecteaza imaginea partidului si de aceea i-au retras sprijinul politic.

Votul secret a fost mai mult decIt sugestiv pentru modul In care este vazut Nastase de colegii sai: 37 de voturi pentru, 16 Impotriva si o abtinere iar Adrian Nastase a ramas fara sprijin politic.

"Ma bucur ca am avut parte de un vot democratic, secret. A?mi pare rau ca s-a ajuns aici, Insa, pe de alta parte ma bucur ca colegii mei mi-au urmat sfaturile", a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana.

Adrian Nastase a afirmat ca spera ca demisia sa sa fie "antidotul de care PSD-ul are nevoie".

Marian Vanghelie considera ca, In urma demisiei lui Adrian Nastase, "imaginea PSD-ului se va Imbunatati".

PSD a mai hotarIt azi-noapte instituirea unui consiliu onorific al partidului care va analiza, pe viitor, toate problemele de imagine cu care se confrunta PSD. Consiliul va fi condus de senatorul Ion Iliescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea