Social

#nadia comaneci #bela karoli #gimnastica #bataie

Nadia a fugit din cantonament sa ia masa cu Benone

Succesul de la Montreal, cand Nadia reusea sa obtina, in premiera, nota 10, l-a schimbat pe Bela Karoly, fostul antrenor al echipei de ginastica a Romaniei, povesteste Geza Poszar, coregraf in acea perioada la lot .

"Devenise un dictator. Impunea o disciplina de fier si voia sa controleze viata fiecaruia in cele mai mici amanunte. Cine ii iesea din cuvant era eliminat. A deschis acel internat langa Onesti. Fetele locuiau la camin si erau in permanenta supravegheate de asistenta medicala . Alimentatia era facuta de Bela. Desi aveam si medic la lot, acesta era obligat sa colaboreze 100% cu Bela, altfel era schimbat. In perioada 1974-1978 am schimbat nu mai putin de 6-7 medici la lotul national feminin", povesteste fostul coregraf, pentru Cotidianul. Puterea lui Bela nu se rezuma doar la lot, ci se extindea si la Bucuresti, la federatie , gratie relatiei de prietenie cu Ilie Verdet, afirma Geza Poszar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea