Social

Nadal l-a umilit pe Federer in finala Roland Garros

Tenisul mondial a ajuns la momentul schimbarilor. Unul cate unul, idolii cad. Dupa socanta retragere din activitate a liderei WTA Justine Henin, si la baieti schimbarea de lider este practic inevitabila.

Rafael Nadal a facut duminica un nou pas catre detronarea lui Roger Federer, invingandu-l pe „ extraterestru ” in ultimul act al turneului de la Roland Garros intr-un mod cat se poate de clar. Elvetianul nu a miscat practic deloc, nereusind sa-si adjudece decat patru gameuri.

In final, Nadal a castigat intalnirea cu 6-1, 6-3, 6-0, intr-una dintre cele mai dezechilibrate finale din istoria turneului francez. Spaniolul si-a concretizat astfel titulatura de maestru al zgurei, acesta fiind al patrulea trofeu consecutiv castigat de el la Roland Garros.

Rafael Nadal l-a invins in semifinale, cu scorul de 6-4, 6-2, 7-6 (7/3), pe sarbul Novak Djokovic , cap de serie numarul 3, in timp ce Federer s-a calificat in ultimul act dupa ce l-a invins pe francezul Gael Monfils , scor 6-2, 5-7, 6-3, 7-5. Acesta este cel de-al doilea titlu de Grand Slam castigat de reprezentantii Spaniei la aceasta editie a Roland Garros, dupa ce sambata jucatoarele spaniole Virginia Ruano si Anabel Medina s-au impus in premiera in finala de dublu feminin, in fata cuplului Casey Dellacqua/ Francesca Schiavone, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea